Noniin vihdoin ja viimein pääsin tietokoneen ääreen päivittämään uutisia. Bertta synnytti 21.9 yöllä mahtavat 6 pentua. Talossamme on nyt totaallinen narttuvalta, sillä Bertta sai 5 narttua ja 1 uroksen.

Bertta vihjaili  jo lauantaina 19.9 että synnytys lähenee aloittamalla illalla läähättämään. Noh siinähän sitten valvoin Bertan kanssa olkkarissa eikä mitään tapahtunut. Sunnuntaina Bertta jo vähän supisteli ja äitini saapui myös meille että kohta alkaa tapahtua....mutta ei mitään läähättminen vain jatkui. Kunnes sitte puolenyön jälkeen Bertta aloitti ponnistelut. Jarmo haki apukätilön eli äitini ja ensimmäinen pentu syntyi 01.40 ja viimeinen 02.45. Ensimmäistä pentua Bertta hieman kummeksu eikä oikein tiennyt mitä sille olisi pitänyt tehdä. Mutta kun niitä vain putkahteli kokoajan lisää niin Berttakin sitten hokasi homman idean :D Parin tunnin yöunien jälkeen minun täytyikin suunnistaa työmaalle....yllättävän hyvin jaksoi kun vaan pysy liikkeessä :D Onneksi iskä tuli päivystämään siihen kunnes Jarmo pääsi töistä.

Bertta on osoittautunut oikein mainioksi emoksi ja hoitaa pentuja mahtavasti. Tänään käytiin eläinlääkärissä poistattamassa takakannuskynnet. Eläinlääkäri kehui kuinka hyvä emo Bertta on kun Bertalle tuli aivan kamala hätä kun pennut vinkui pöydällä eikä se päässyt niiden luo. Muutamilla on aikamoiset kannukset mutta onneksi niiden poisto sujui ongelmitta.

Suuren suuri kiitos Äipälle ja iskälle!!!!!!

Ja nyt tässä niitä kuvia